۱۸
اردیبهشت
۱۴۰۴
شماره
۵۸۸۵
عناوین صفحه
هگمتانه، گروه خبر*: مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان از افزایش تسهیلات ودیعه مسکن برای مستأجران در مرکز استان به 210 میلیون تومان خبر داد و گفت: تسهیلات ودیعه مسکن برای مستأجران در مرکز استان همدان به 210 میلیون تومان و دیگر شهرستانها به 140 میلیون و در روستاها به 55 میلیون تومان افزایش یافته است.
مجید صالحیامیر تصریح کرد: براساس مصوبات دومین جلسه شورای عالی مسکن دولت چهاردهم به ریاست رئیسجمهور، بسته حمایت از مستأجران با هدف پشتیبانی از اجارهنشینها به تصویب رسید.
وی افزود: تسهیلات 400 میلیونی ودیعه مسکن مستأجران به منظور حمایت از مستاجران کم درآمد تحت پوشش نهادهای حمایتی کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی کشور، خانواده شهدا، جانبازان و رزمندگان معسر و با تأیید سامانه رفاه ایرانیان مبنی بر قرار داشتن در سه دهک اول درآمدی به افراد مشمول اختصاص دارد. این وام با شرایط قرضالحسنه و بدون سود ارائه میشود تا فشار مالی کمتری به این گروهها وارد شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان اظهار کرد: هم استانیهای عزیز اگر مشمول دریافت وام ودیعه مسکن هستند، تا پایان سال 1404 فرصت دارند جهت ثبتنام در این طرح به وبگاه سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن به نشانی اینترنتی https:saman.mrud.ir مراجعه کنند.
وی همچنین با اشاره به اینکه 16 هزار و 821 وام ودیعه مسکن در سال گذشته به متقاضیان پرداخت گردیده است، گفت: بانک ملت با حدود 5 هزار پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن رتبه اول را کسب و بانکهای صادرات، ملی، تجارت و سپه در رتبههای بعدی قرار دارند.
صالحیامیر ادامه داد: در حوزه تسهیلات خودمالکی شهری نیز از تعداد 7 هزار و 764 مورد 4 هزار و 969 مورد انعقاد قرارداد مشارکت در بخش خصوصی از بانکها تسهیلات دریافت نمودهاند و 64 درصد در وضعیت انعقاد قرارداد هستند.
مدیر کل راه و شهرسازی استان همدان گفت: با توجه به نامگذاری سال 1404 از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان سال سرمایهگذاری برای تولید تلاش داریم برای اجرای طرحهای راهوشهرسازی سرمایهگذاران را جذب کنیم.
صالحیامیر با اشاره به تأمین زمین اظهار کرد: علیرغم وجود مشکلات فراوان برای تأمین زمین براساس ماده 23، تأمین زمین در طرح نهضت ملی مسکن وابسته به طرح جامع شهر همدان نیست و برنامهریزی شده که بین 300 تا 500 هکتار زمین به محدوده شهری همدان اضافه شود که این اقدام، بخشی از پروژههای بزرگ توسعهای استان محسوب میشود.
جایگاه رتبه 17 به همدان در تأمین زمین نهضت ملی مسکن
وی با اشاره به کاهش رتبه همدان در تأمین زمین نهضت ملی مسکن گفت: در ابتدای سال 1403، استان همدان در اجرای طرح نهضت ملی مسکن رتبه 31 را در میان استانهای کشور داشت، اما با همکاری، تلاش و اقدامات صورت گرفته، اکنون به جایگاه رتبه 17 کشور دست یافته است.
صالحیامیر با اشاره به فروش عرصه اراضی مساکن مهر و نهضت ملی مسکن گفت: برای زمینهای طرح نهضت ملی مسکن و مسکن مهر، امکان خرید زمین با اقساط پنجساله فراهم شده است که در پایان اقساط سند عیان برای واحدهای مسکن صادر و متقاضیان در صورت خرید عرصه زمین خود میتوانند سند تکبرگ دریافت کنند.
پروژه شهرک پرواز همدان؛ اولویت تخصیص منابع مالی برای پیشرفت کار؛ اختصاص تسهیلات صندوق ملی مسکن برای پروژه کوی پرواز
مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان با اشاره به ابرپروژه کوی پرواز همدان گفت: براساس آئیننامه وزارت راه و شهرسازی، در صورت رسیدن پیشرفت کار این پروژه به 70 درصد، تسهیلات قرضالحسنه از صندوق ملی مسکن به پروژه اختصاص خواهد یافت تا هم سرعت اجرای کار افزایش یافته و هم به متقاضیان کمک مالی صورت گیرد.
28 زمین آماده تولید اراضی ملی
وی با بیان اینکه تأمین و تولید اراضی با مولدسازی، توافق با مردم و از طریق اراضی ملی صورت میگیرد، گفت: نیازمند تولید زمین در داخل محدوده هستیم که در این راستا با اشخاصی که دارای زمین هستند توافقاتی انجام دادیم و سایر اراضی موجود را نیز برای مسکن مردم به کار خواهیم گرفت.
صالحیامیر افزود: در مسکن مهر خیلی از اراضی تغییر کاربری داده شد و به مسکونی اختصاص یافت و امروز به نقطهای رسیدیم که اراضی با کاربری مسکونی در داخل محدوده شهر همدان نداریم.
وی همچنین با اشاره به تخصیص زمین برای بیمارستان هزار تختخوابی همدان و پروژه بازیافت هواپیما گفت: اراضی مورد نیاز بیمارستان هزار تختخوابی همدان و بیمارستان ملایر و پروژه کشوری بازیافت هواپیما که صنعت بزرگ، ارزآور و اشتغالزا است، تأمین و وارد مرحله اجرایی شده است.
اختصاص 555 میلیارد تومان برای پروژههای راه سازی استان همدان
معاون مهندسی و ساخت اداره راه و شهرسازی استان همدان با اشاره به اختصاص 555 میلیارد تومان برای پروژههای راهسازی استان همدان گفت: در سال 1401 مجموع اعتبارات استان در بخش راهسازی 230 میلیارد تومان بوده در حالی که در سال گذشته 555 میلیارد تومان اعتبار به پروژههای راهسازی تخصیص یافته است.
حبیب نادیان در ادامه با اشاره به اینکه 90 کیلومتر پروژههای راهسازی در استان در دست اجراست، افزود: برای تکمیل پروژههای راهسازی استان 6 هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است.
وی به پروژههای شاخص در دست اجرا در استان اشاره کرد و گفت: مهمترین پروژههای راهسازی استان شامل احداث فاز دوم محور اصله- کاج- رزن و همچنین باند دوم ملایر- اورزمان- نهاوند به طول42 کیلومتر که 9 کیلومتر آن در دست انجام است.
نادیان با اشاره به پروژههای در دست اجرا توسط شرکت زیرساخت اظهار کرد: تاکنون 20 کیلومتر از پروژه احداث باند دوم تویسرکان- کنگاور به بهرهبرداری رسیده و از 57 کیلومتر پروژه باند دوم کبودراهنگ- قیدار نیز 30 کیلومتر به بهرهبرداری رسیده و 12 کیلومتر نیز در دست اجراست. همچنین پروژه محور احداث باند دوم تاکستان- رزن، احداث باند دوم ملایر- توره توسط شرکت زیرساخت به استان تفویض شده و در حال اجراست.
وی یادآور شد: در راستای کاهش تصادفات از پروژه 27 کیلومتری محور اسدآباد به قروه هفت کیلومتر در دست اجراست که حدود 30 درصد پیشرفت داشته که پیشبینی میشود امسال به بهرهبرداری برسد.
وی با بیان اینکه تا پایان سال جاری 20 کیلومتر راه در استان همدان به بهرهبرداری خواهد رسید، گفت: در فروردینماه سال جاری پنج کیلومتر از راههای استان از جمله محور رزن- دمق به بهرهبرداری رسید و پروژه بهسازی سامن به بروجرد که به صورت ناقص به بهرهبرداری رسیده، در صورت تخصیص اعتبار امسال میتوانیم به بهرهبرداری کامل برسانیم.
معاون مهندسی و ساخت اداره راه و شهرسازی استان همدان با اشاره به اخذ مجوز ماده 23 برای پروژههای راه استان، خاطرنشان کرد: پروژههای محور کبودراهنگ- خلعتآباد به طول 12 کیلومتر، بهسازی محور کبودراهنگ- سوباشی به طول 40 کیلومتر، اتصال قهاوند به آزادراه، بهسازی سیاهکمر- عبدالرحیم- میلاجرد توانستند مجوز ماده 23 را اخذ نمایند.
نادیان با بیان اینکه پروژههای بهسازی در توسعه استان و کاهش آمار تصادفات نقش بسزایی ایفا میکنند، افزود: پروژه همدان به سمت رزن تا انتهای آزادراه در مرحله پایانی صدور مجوز است که به شدت در توسعه استان و کاهش تصادفات رانندگی نقش خواهد داشت.
همدان اولین استان کشور در ضوابط تشویقی بافت فرسوده
معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی همدان با اشاره به احیای بافتهای تاریخی شهرها گفت: براساس مصوبه شورای عالی معماری شهرسازی برای بافتهای تاریخی ضوابط تشویقی در نظر گرفته شده که استان همدان با پیشرفت 90 درصدی در این حوزه پیشران است.
عباسیان با بیان اینکه تمامی شهرهای استان دارای طرحهای جامع تفصیلی هستند، اظهار کرد: تهیه طرحها به عنوان محرکهای اقتصادی برای توسعه استان در مقیاس ناحیه برای ساماندهی مشاغل و جانمایی درست صنایع صورت میگیرد که تاکنون 11 قرارداد بازنگری طرح جامع و تفصیلی منعقد شده است.
وی در ادامه گفت: طرحهای شهرک گلدره ملایر، شهر جدید اکباتانا، نهضت ملی مسکن کوی پرواز در شورای عالی مسکن تصویب و طرح جامع آنها تدوین شده است.
معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی همدان با بیان اینکه رسالت ما در وزارت راه و شهرسازی سیاستگذاری است، افزود: در راستای کمیسیون ماده 5، به سمت تدوین سیاستگذاریهای عامالمنفعه همچون تدوین ضوابط و ناحیههای صنعتی حرکت کردیم.
عباسیان دو وظیفه اصلی در کمیسیونهای تخصصی را تغییرات مغایرتهای طرحهای تفصیلی و حمایت از تولید و سرمایهگذاری برشمرد و گفت: تهیه و تصویب طرح توسعه و عمران ناحیه جنوبی و تهیه نقشه جامع تحول استان و همچنین ابلاغ طرح مجموعه شهری همدان و ابلاغ طرح تفصیلی شهر شیرینسو در این راستا بوده است.
وی با اشاره به اینکه در بحث توسعه و سرمایهگذاری 671 پرونده در سال گذشته مطرح که 230 پرونده در حوزه کارآفرینی بوده است، اظهار کرد: مجوز احداث برای بیش از 820 واحد تولیدی با اشتغال بیش از 5 هزار نفر ارائه گردیده است.
معاون شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی همدان با اشاره به طرحهای انجام شده در سال گذشته تصریح کرد: همراهسرای بیمارستان بعثت، مصوبات بافت تاریخی، ساماندهی مشاغل سنگفروشان، بازار سنتی و نمایشگاه سفال شهر جهانی لالجین، پردیس سینمایی نهاوند و... از طرحهای انجام شده در سال گذشته بوده است.
80 درصد ساخت و سازهای شهری براساس رعایت ضوابط ملی ساختمان
معاون مسکن و ساختمان اداره راه و شهرسازی استان همدان با اشاره به اینکه 80 درصد گزارشهای مهندسین ناظر ساختمان براساس رعایت ضوابط و مقررات ملی ساختمان در استان همدان بوده است، گفت: مهندسین ناظر در حوزه ساخت و ساز شهری با ارائه 1800 گزارش بازدید، نظارت عالیه در جهت رعایت ضوابط و مقررات ملی ساختمان بر ساخت و سازی شهری داشتند که حدود 80 درصد از گزارشات نشان از قانونپذیری و رعایت ضوابط ملی ساختمان میدهد.
صارمی با بیان اینکه هزار و 763 نفر در استان همدان متقاضی دریافت زمین رایگان در طرح جوانی جمعیت هستند، اظهار کرد: تاکنون 130 هزار و 141 متقاضی استان همدان در سامانه طرح ملی مسکن نامنویسی کردهاند که 116 هزار و 178 متقاضی در قالب طرحهای مسکن 99 ساله و 13 هزار و 763 متقاضی طرح جوانی جمعیت هستند.
وی افزود: در طرح جوانی جمعیت نیز سه هزار و 659 نفر از متقاضیان چهار فرزندی و 10 هزار و 322 متقاضیان طرح جوانی جمعیت سه فرزندی هستند.
صارمی با بیان اینکه 41 هزار و 562 نفر از متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن واجد شرایط بوده و تأیید نهایی شدهاند، افزود: 19 هزار و 975 واحد پروژه تأمین زمین انجام شده که 13 هزار واحد مستقیم توسط کارگزاران پیگیری و ساخت (بنیاد مسکن و ستاد اجرایی فرمان امام) و 6 هزار و 956 واحد نیز در قالب واگذاری گروهی در حال انجام است.
معاون مسکن و ساختمان اداره راه و شهرسازی استان همدان تصریح کرد: با توجه به فرارسیدن فصل نقل و انتقال مستأجرین، 2 هزار بازدید از 2 هزار و 688 مشاورین املاک در سال 1403 تاکنون در راستای تشدید نظارت بر املاک و مستغلات انجام شده که این نظارتها تا پایان فصل نقل و انتقال ادامه خواهد داشت.
رئیس املاک اداره کل راه و شهرسازی همدان نیز در این نشست با بیان اینکه 16 هزار هکتار از اراضی ملی شناسایی و از منابع طبیعی تحویل گرفتهایم، گفت: استان همدان جزو 3 یا 4 استان برتر در حوزه شناسایی اراضی ملی است که توانسته اراضی ماده 54 را تشخیص و تحویل بگیرد.
آوازه با اشاره به اخذ 974 قطعه سند تک برگ برای اراضی دولتی اظهار کرد: در راستای حفظ اراضی دولتی با شناسایی اراضی تصرفی موفق به اخذ 974 قطعه سند تک برگ شدیم.
وی تصریح کرد: براساس بند ک تبصره 11 قانون برنامه و بودجه سال 1401 دولت مصوب نمود که براساس این مصوبه اراضی دولتی به صورت قیمت کارشناسی منطقهای محاسبه، اخذ و سند به نام متقاضیان صادر شود که مردم با قیمت بسیار اندک میتوانند اراضی را سنددار کنند.
رئیس بازآفرینی شهری اداره راه و شهرسازی استان همدان نیز با اشاره به کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی در محلات هدف بازآفرینی تصریح کرد: تعداد یک هزار و 621 واحد مسکونی در سال 1403 در محلات هدف بازآفرینی توسط مردم با استفاده از بستههای تشویقی ارائه شده احداث گردیده است.
باباخانی به کاهش 280 هکتار از اراضی محلات هدف بازآفرینی در شهر همدان در راستای ماده 49 قانون برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: مقدار 3 هزار و 200 تن قیر یارانهای به شهرداری استان برای آسفالت معابر هدف بازآفرینی تخصیص یافته، همچنین بستههای تشویقی در بافتهای تاریخی نیز پیگیری و بومیسازی شده است.